Grillit kuumiksi!
Kesän parhaissa makumatkoissa maistuu grillaus! Lisukkeena maistuvat uuden sadon raaka-aineet, jotka kaipaavat vain kevyen käännöksen grillissä. Rentoutta ja hyvää tunnelmaa ruokalistoille tuovat street food -henkiset raaka-aineet ja reseptit.
Katuruoan lupaus: nopeus ja laadukkuus
Street food ja -grill sekä niiden lukuisat ilmenemismuodot ovat nostaneet päätään vuosi vuodelta enenevässä määrin. Niinpä myös me Pontta porsaanlihalle -teemassa sukellamme kesäkauden kunniaksi katukeittiöiden maailmaan. HK:n tuotteissa on itsestäänselvien laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi kaksi asiaa, jotka tekevät niistä erinomaisesti street grill -kulttuuriin sopivia.
Ensinnäkin nopeus. Kuten katukeittiössä yleensäkin, eväiden tulee valmistua nopeasti. Pääsääntöisesti porsaanliha on aina mureaa ja nopeasti kypsyvää. Toiseksi tuoremaustaminen. Street grill -keittiön mausteina käytetään muun muassa HK-tuoremaustetahnoja, joilla makuelämyksistä tehdään hetkessä halutunlaisia. Laita grilli kuumaksi ja poimi parhaat ideat ruokalistoille!
Hyödynnä monipuolinen porsaanlihavalikoima
Murea ja maukas, marmoroitunut pluma sekä grillissä suussa sulavaksi valmistettava filetto sopivat mainiosti kesän ruokalistoille. Niitä ja muita paloja kannattaa kokeilla rohkeasti ja ottaa omakseen.
—Pienenä haasteena porsaanlihassa voi olla kypsyysaste, mutta runsasrasvaiset filetto ja pluma pysyvät mehukkaina ja maukkaina myös ylikypsäksi valmistettuina, keittiömestari Pekka Salmela, Veljekset Ponteva Oy:stä vinkkaa.
Tietyt porsaanpalat, kuten kylkipalat, ovat helppo ja tuttu ruoka meille suomalaisille.
—Veitsellä on tärkeä rooli ruokailussa. Jos asiakas joutuu leikkaamaan lihaa tavallisella ruokaveitsellä, eikä liha leikkaannu nätisti, syntyy mielikuva sitkeästä lihasta, Salmela vinkkaa.
—Kypsennetyn lihan pehmeä ja murea suuntuma on suomalaisten mieleen. Muualla maailmassa jopa halutaan, että lihasta löytyy purtavuutta, hän lisää.