Valistunut kuluttaminen on keino vaikuttaa
Lyhytkestoisiin ilmiöihin tarttumisen sijaan — tai niiden rinnalla — on hyvä tarkastella suuntauksia pidemmälle horisonttiin. Valistuneen kuluttamisen trendi pitää sisällään monia asioita, joilla minäkuvaa ja omaa identiteettiä täydennetään ja vahvistetaan. Vastuulliset valinnat ovat myös keino vaikuttaa, sillä niiden vaikutus otetaan huomioon niin kauppojen valikoimia rakennettaessa kuin ravintola-annoksia suunniteltaessa.
Tasapaino ihmisen ja luonnon välillä on yhä tärkeämpää
Suomalaiseen ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyy monia vahvuuksia, kuten puhtaus, luonnonmukaisuus ja turvallisuus — puhumattakaan puhtaasta vedestä. Niiden merkitys ymmärretään koko ajan paremmin ja niiden merkitys tulee entisestään korostumaan niin alkutuotannossa kuin kulutusvalinnoissa. Esimerkiksi alkutuotannossa tehdään merkittäviä satsauksia kohti hiilineutraalia tuotantoa.
Vinkki! Vastuullisuusasioista kannattaa myös viestiä läpinäkyvästi, sillä moni asiakas suosii kotimaisia raaka-aineita.
Suomalaiset tuotteet ovat laadukkaita ja turvallisia
Systemaattinen turvallisuuden varmistaminen ulottuu ruoan koko arvoketjuun. Eläimet hankitaan suoraan maatiloilta, jotta tiedetään miten ja millaisessa ympäristössä ne on kasvatettu. Eläinten hyvinvoinnin lisäksi alkutuotannossa huomioidaan ympäristö.
Suomessa on hyvät edellytykset turvalliselle ruokaketjulle. Täällä on runsaat ja puhtaat vesivarat, viileä ilmasto, kylmät talvet, pitkät kesäpäivät, puhdas maaperä ja ilma. Yhdessä ammattitaitoisten sopimustuottajien kanssa varmistetaan elintarviketurvallisuus alkutuotannosta ruokahetkiin.
Porsaanliha sopii terveelliseen ruokavalioon
Pontta porsaanliha -teemamme lähestyy porsaanlihaa myös ravitsemuksellisista mielikuvista käsin ja muistuttaa, että ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin. Liha-aterioista voi valinnoillaan tehdä ravitsemuksellisesti köyhän, aivan kuten kasvisruoastakin. Jos ravitsemusasioissa haluaa päästä helpolla, sekaruokavalio on hyvä ja kestävä valinta. Monipuolinen ja vaihteleva raaka-aineiden valinta muodostaa terveyttä edistävän kokonaisuuden. Vinkki! Porsaanliha on monipuolisin B-vitamiinien lähde.