Luo bistrotyyli näillä vinkeillä
Viime vuosina bistrojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Bistrojen vetovoima perustuu rentoon ilmapiiriin ja helposti lähestyttävään ruokaan, joka houkuttelee asiakkaita piipahtamaan spontaanisti syömään.
Food service -raaka-ainevalikoimassa on suomalaisia ensiluokkaisia lihatuotteita eri valmistusasteissa. Avaintuotteita bistro- ja brasserietyylin keittiössä ovat kotimainen HK Naudan entrecote ja HK Bearnaisekastike, naudan sisäpaisti tartariin, laadukas burgerijauheliha ja broilerinfilee.
”Hampurilaispihvin voi jauhaa itse alusta asti. Sen voi myös ostaa valmiiksi muotoiltuna tai jopa paistettuna. Omat toimintatapansa tuntien tietää, mikä työvaihe kannattaa tehdä itse ja missä kannattaa oikaista”, Chef-tiimi vinkkaa.
Ruokalista, joka vaihtuu ja joustaa
Bistrotason kokkaaminen on monia muita keittiöitä leppoisampaa, joten ruokalista pysyy vaihtuvana ja mielenkiintoisena kohtuuvaivalla. Ruokalistalla voi mainita esimerkiksi vain pääraaka-aineen ja sen valmistustavan. Lisäkkeillä menu on yhdistettävissä sesonkiin tai asiakas voi valita ne itse.
Kannattaa myös kokeilla eri valmistusasteiden tuotteita eri ruokalajeihin ja hyödyntää tuotteita monipuolisesti. Esimerkiksi HK Porsaan kypsä luuton ribs on valmiiksi kypsennetty lihaisa kylkiviipale, joka sopii lihaisiin kastikkeisiin, leivän tai burgerin väliin ja vaikkapa grilliplatteriin.
Reilun ronskia ruokaa
Pikavoittoja bistroruoankaan parissa ei ole otettavissa, sillä myös selkeän ja yksinkertaisen ruoan täytyy olla mietittyä ja hyvin valmistettua.
”Ajatuksena on, että kaikki maku on yhdessä kauhassa ja että ruoan voi nostaa esiin yhdessä kattilassa”, Voiveljet-yhtiön toimitusjohtaja Janne Juvonen avaa E.Ekblomin rentoa Jannen Kattila -bistrokonseptia. ”On ehkä vähän kyllästytty kikkailuun. Bistroruoan kanssa ei tarvitse arvailla, että mitä tässä syön, tai yrittää poimia eri värisiä pisteitä lautaselta yhtä aikaa suuhun”, hän lisää.
Jannen Kattilan monet liharaaka-aineet toimitetaan valmiiksi kypsennettyinä, puhdistettuina tai leikattuina. Tämä säästää keittiön työaikaa varmistaen samalla tasalaatuisen lopputuloksen.