Oktoberfest: Rento sadonkorjuun juhla
Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin on tarjolla erinomainen valikoima maukkaita vihanneksia. Sesongin ruokalista on kokonaisuus, joka rakentuu vihannesten lisäksi liha- ja linturaaka-aineista sekä viljapohjaisista lisäkkeistä. Sadonkorjuujuhla on yhdessäoloa ruoan ja juoman parissa. Juhlan ruokalista kunnioittaa perinteitä ja niiden uudistaminen tapahtuu harkiten.
Oktoberfest-ruokalistan suosikit
Ota kokeiluun esimerkiksi seuraavat annokset:
- Grillattu kana, rosoiseksi leivitetyt mehevät leikkeet ja laadukkaat makkarat.
- Kariniemen paneroidut fileet, ruskistettua voita, kapriksia ja sitruunaa.
- Hitaasti mureaksi grillattu porsaan kylkipala ja pikkelöity punakaali.
- Grillattu kana ja rapsakaksi paistetut leikkeet.
- Grillattu porsaan pluma pekoniuuniomenoiden kanssa.
Näissä annoksissa tunnusomaiset elementit saavat uuden twistin:
- Klassisista pretzeleistä sovelletut burgerisämpylät, joiden täytteenä on pihvin lisäksi pätkä mausteista makkaraa ja pikkelöityjä vihanneksia.
- Erilaiset ruokaisat salaatit, joihin on hyödynnetty sadonkorjuujuhlasta tuttuja pääraaka-aineita.
Varmista onnistuminen näillä vinkeillä
Keskeistä on tasapainon säilyttäminen ruokalajien tarjoamassa. Rasvaisille paloille sopivat hapokkaat ja raikkaat lisäkkeet sekä kastikkeet. Syksyiset raaka-aineet, kuten omenat, kaalit ja perunat, toimivat aina. Pitkään haudutetut ruhonosat on helppo toteuttaa Sous vide -kypsennetyillä tuotteilla. Paneroidut leikkeet sekä kananpojan fileet valmistuvat nopeasti rasvakeittimessä.
”Kannustan kokoamaan houkuttelevan valikoiman tutuista tuotteista Oktoberfest-juhlapöytään. Jaettavat annokset, joista ruokailijat pääsevät maistamaan useampia vaihtoehtoja toimii varmasti”, kehityspäällikkö, keittiömestari Sami Rekola vinkkaa.