Vahva suomalainen ruokatalo tekee elämästä maistuvampaa
HKScanin nimi muuttui keväällä 2024 HKFoodsiksi yhtiön myytyä Ruotsin liiketoimintonsa. Uusi nimi jatkaa yhtiön perinteitä Suomessa, ja samalla fokus on jatkossa entistä vahvemmin kotimaan vähittäiskauppa- ja Food service -sektorien palvelemisessa.
Osuva tuotevalikoima vastaa ammattikeittiöiden tarpeisiin
HKFoodsin kyvykkyys vastata suomalaisten ammattikeittiöiden tarpeisiin pohjautuu pitkään kokemukseen ja asiantuntemukseen.
– Olemme iso talo, jolla on monipuolinen tuotevalikoima ja erilaista teknologiaa tuotteiden valmistamiseen, toteaa HKFoodsin myynnistä vastaava johtaja Sari Palokangas. – Asiakas saa meiltä tarvitsemansa tuotteet, ovatpa ne sitten raakaa tai kypsää, tuoretta tai pakastetta. Tunnemme asiakkaamme, heidän liiketoimintansa ja prosessit. Siten pystymme tarjoamaan osuvan tuotevalikoiman kaikkien asiakkaidemme tarpeisiin. Jo 110 vuoden kokemuksella me HKFoodsissa teemme elämästä maistuvampaa.
HK® ja Kariniemen® tarkoittavat aina suomalaista lihaa
Ruoka-ala työllistää välillisesti yhteensä noin 12 % väestöstä, ja sen vaikutus Suomen kansantaloudelle on merkittävä. HKFoods on osaltaan edistänyt suomalaista työtä ja kotimaista ruoantuotantoa jo yli 110 vuoden ajan.
– Kotimainen ruoantuotanto ja liha ovat asioita, joista olemme ylpeitä. Lihan sopimustuottajat ovat olennainen osa ruokaketjumme toimintaa. Kaikkia arvoketjun toimijoita tarvitaan, jotta me voimme nauttia suomalaisista tuotteista, jotka on valmistettu suomalaisista raaka-aineista Suomessa, Palokangas painottaa.
HKFoodsilla intohimo hyvään lähtee ruohonjuuritasolta, suomalaisilta maatiloilta.
– Kannattaa muistaa, että HK-sinetti tai Kariniemen logo tarkoittavat aina suomalaista liharaaka-ainetta, Palokangas muistuttaa.
Uusia ateriaratkaisuja myös ammattikeittiöille
Valmisateriamarkkina on kasvanut Suomessa tasaisesti viime vuosina, ja sen odotetaan jatkavan kasvuaan. Yhä useampi kuluttaja arvostaa ruoan valmistuksen helppoutta ja nopeutta. HKFoods haluaa tarjota laadukkaita, maukkaita ja helppoja ateriaratkaisuja kuluttajien ruokahetkiin – ja myös keittiöammattilaisille.
– Investoimme 5 miljoonaa euroa Vantaan yksikön valmisateriatuotantoon tavoitteenamme kasvaa valmisateria- ja välipalatuotekategorioissa. Tämän investoinnin myötä pystymme vastaamaan valmiiden aterioiden kasvavaan kysyntään myös Food service -sektorilla, toteaa Palokangas. – Jatkossa pystymme tuomaan uusia mielenkiintoisia valmiita aterioita ja ateriaratkaisuja myös ammattikeittiöille.
HKFoodsin Vantaan yksikössä valmistetaan lihavalmisteita ja valmisruokia, kuten HK®- ja Via®-mikroaterioita sekä keittoja. Linjastolla tehtävät uuden teknologian laadukkaat tuotteet tuodaan markkinoille kesällä 2025.
HKFoodsin Food service -ammattilaiset ovat mukana FFCR 2025 -tapahtumassa. Tervetuloa tapaamaan meitä 19.–20.3.2025 Helsingin Messukeskukseen!