Kanakebab ja Taboulleh- salaattia
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Taboulleh
- Keitä vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon couscous, oliiviöljy seklä suola. Nosta kattila pois liedeltä ja peitä kannella, anna hautua noin 5 minuuttia.
- Sekoita ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ja jäähdytä.
- Sekoita muut ainekset jäähdytetyn couscousin joukkoon ja tarkista maku, mausta tarvittaessa.
Paahdettu paprikahummus
- Leikkaa paprikat lohkoiksi ja paahda niitä 230°C uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes paprikan kuori on mustunut. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla noin 10 minuutin ajaksi.
- Kuori paprikoista mustunut kuori ja laita kuoritut paprikat sekä muut ainekset korkeaan kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Paahdettu sitruunamajoneesi
- Leikkaa sitruuna puoliksi ja sokeroi leikatut pinnat, paista sokeroitua pintaa paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri karamellisoituu. Anna jäähtyä.
- Purista sitruunoiden mehu majoneesin joukkoon ja sekoita, maista ja mausta tarvittaessa.
Kebab ja tarjoilu
- Lämmitä kebablastut 200°C uunissa noin 12 minuuttia välillä sekoittaen.
- Tarjoile kebab couscous-salaatin, paprikahummuksen sekä sitruunamajoneesin kanssa.