Karamellisoitu sipulikeitto ja hunajapaahdettua pekonia
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Sipulikeitto
-
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori valkosipulit. Aja valkosipulit ja lihaliemi sauvasekoittimella hienoksi.
-
Kuullota sipulit kattilassa reilussa voissa n. 30 minuuttia, lisää sokeri ja laakerinlehdet puolessa välissä. Kuullota kunnes kauniin karamellin väri.
-
Lisää valkosipuliliemi ja valkoviini, redusoi.
-
Lisää lihaliemi, timjami, ponzu ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla n. 40 min. Mausta suolalla tarvittaessa.
Hunaja-pekoni
-
Sekoita hunaja ja rypsiöljy keskenään.
-
Asettele pekonisiivut leivinpaperin päälle pellille ja sivele hunajaöljyllä.
-
Painele talouspaperilla ylimääräinen rasva pois ja anna pekonien levätä hetki. Murskaa muruksi tai leikkaa paloiksi.