

Lehtipihvi possun ulkofileestä grillissä
Valmistusohje
-
Puhdista lihasta kalvot. leikkaa liha 150 g pihveiksi. Nuiji pihvit lihanuijalla 2 leivinpaperin välissä ohuiksi (alle 1 cm). Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja valele pintaan öljyä. Kypsennä grillissä kuumalla lämmöllä kypsiksi (n. 2 min per puoli).
-
Nauti maustetun voin, shoestring ranskalaisten ja viherslaatin kanssa.
Cowboy-voi
-
Aja voi ja mausteet yleiskoneessa tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla. Muotoile voista tanko tuorekelmun päällä ja anna kovettua kylmässä 1 tunti. Leikkaa kuumalla veitsellä 1 cm kiekkoja voista ja anna sulaa lehtipihvin päälle. Voit myös säilyttää voin huoneenlämmössä ja moitoilla lusikalla siitä pihvin päälle kvenellin.
Shoestring ranskalaiset
-
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 3 x 3 mm paksuiksi tulitikuiksi.
-
Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää valkoviinietikka. Keitä perunoita n. 5 min ja siirrä pellille paperin päälle jäähtymään.
-
Lämmitä öljy 180 °C ja kypsennä perunatikkuja pienissä erissä öljyssä 2 min. Nosta jäähtymään pellille paperin päälle ja toista lopuilla perunoilla.
-
Nosta öljyn lämpötila 190 °C ja kypsennä perunatikkuja vielä 1 min kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Mausta suolalla.
Vihersalaatti ja grillattu jalopeno-hunaja -vinaigrette
-
Grillaa jalopenot mustiksi grillissä. Kuori palanut pinta pois ja leikkaa kanta pois. Sekoita kaikki raaka-aineet salaatteja lukuun ottamatta tehosekoittimella sileäksi tahnaksi.
-
Revi salaatit kulhoon ja pyörittele vinaigrettessä.
Huom!
-
Jos lihassa on kalvoja tai ylimääräistä rasvaa, niin leikkaa ne pois terävällä veitsellä ja säästä esim. lihalientä tai kastikkeita varten.
-
Myös perunan kuoret voi paahtaa esim. uunissa rapeiksi ja maustaa suolalla.
-
Voit levittää etikkaa tasaisesti ranskalaisten päälle laittamalla sen suihkepulloon.