Lehtipihvi possun ulkofileestä grillissä

Lehtipihvi possun ulkofileestä grillissä

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

  • Puhdista lihasta kalvot. leikkaa liha 150 g pihveiksi. Nuiji pihvit lihanuijalla 2 leivinpaperin välissä ohuiksi (alle 1 cm). Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja valele pintaan öljyä. Kypsennä grillissä kuumalla lämmöllä kypsiksi (n. 2 min per puoli).

  • Nauti maustetun voin, shoestring ranskalaisten ja viherslaatin kanssa.  

Cowboy-voi

  • Aja voi ja mausteet yleiskoneessa tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla. Muotoile voista tanko tuorekelmun päällä ja anna kovettua kylmässä 1 tunti. Leikkaa kuumalla veitsellä 1 cm kiekkoja voista ja anna sulaa lehtipihvin päälle. Voit myös säilyttää voin huoneenlämmössä ja moitoilla lusikalla siitä pihvin päälle kvenellin.  

Shoestring ranskalaiset

  • Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 3 x 3 mm paksuiksi tulitikuiksi.  

  • Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää valkoviinietikka. Keitä perunoita n. 5 min ja siirrä pellille paperin päälle jäähtymään.  

  • Lämmitä öljy 180 °C ja kypsennä perunatikkuja pienissä erissä öljyssä 2 min. Nosta jäähtymään pellille paperin päälle ja toista lopuilla perunoilla.  

  • Nosta öljyn lämpötila 190 °C ja kypsennä perunatikkuja vielä 1 min kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Mausta suolalla.  

Vihersalaatti ja grillattu jalopeno-hunaja -vinaigrette

  • Grillaa jalopenot mustiksi grillissä. Kuori palanut pinta pois ja leikkaa kanta pois. Sekoita kaikki raaka-aineet salaatteja lukuun ottamatta tehosekoittimella sileäksi tahnaksi.  

  • Revi salaatit kulhoon ja pyörittele vinaigrettessä.  

Huom!

  • Jos lihassa on kalvoja tai ylimääräistä rasvaa, niin leikkaa ne pois terävällä veitsellä ja säästä esim. lihalientä tai kastikkeita varten.  

  • Myös perunan kuoret voi paahtaa esim. uunissa rapeiksi ja maustaa suolalla.  

  • Voit levittää etikkaa tasaisesti ranskalaisten päälle laittamalla sen suihkepulloon.  

Tule asiakkaaksi