Perinteinen joulukinkku ja kinkkukastike

Perinteinen joulukinkku ja kinkkukastike

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

Kinkku

  • Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin (sisälämpö n. +10 °C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellilleuuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

  • Kypsennä + 100 °C uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on + 75–82 °C halutusta kypsyysasteesta riippuen. Huomioi, että lämpötila nousee aina muutaman asteen uunikypsennyksen päätyttyä. Joulukinkun voi myös keittää kypsäksi höyryuunissa tai keittopadassa.

  • Anna kinkun jäähtyä ja poista kamara. Sivele kinkun pinta sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Ruskista pinta kuumassa uunissa.

  • Leikkaa pintaan ristiviillot ja koristele kokonaisilla neilikoilla.

Kinkkukastike

  • Kuullota salottisipuli voissa. Lisää omenaviinietikka ja anna kiehua kasaan.

  • Lisää paistoliemi ja hauduta hetki.

  • Lisää sinappi ja kuohukerma. Mausta piparjuurella ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Koristele ruohosipulirenkailla.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi