Persilja-valkosipulivoilla täytettyä kananpoikaa
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200°C. Hienonna lehtipersilja, raasta valkosipulinkynnet kulhoon ja sekoita huoneenlämpöisen voin kanssa kunnes seos on tasainen ja voi notkistuu. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja ripauksella sormisuolaa.
- Kuivaa kanan perhosleikkeet talouspaperilla molemmin puolin ja asettele leikkuulaudalle, levitä maustevoi ohuelti leikkeiden pintaan, säästä loput maustevoista myöhempään käyttöön.
- Kääri leikkeet pituus suunnassa tiukalle rullalle, kääri jokainen leike vielä serrano-kinkkuviipaleen sisään ja varmista kiinnitys hammastikulla.
- Kypsennä vuokaa uunissa kunnes leikkeen sisälämpötila saavuttaa +60°C ja kaalit ovat kauniin paahtuneita.
Paahdettu ruusukaali
- Leikkaa ruusukaalit puoliksi veitsellä kulhoon, sulata maustevoi kattilassa ja kaada leikattujen ruusukaalien päälle. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja sekoita.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja siirrä maustetut ruusukaalit vuokaan, asettele leikerullat kaalipedin päälle.
Viimeistelyyn
- Hienonna ruohosipuli sekä anjovis veitsellä ja ripottele vuokaan paahdettujen kaalien päälle yhdessä marinoitujen sipulien kanssa.
Sienikerma
- Hienonna salottisipulit ja sienet veitsellä, lämmitä paistinpannu ja paista sipulit sekä sienet keskilämmöllä voissa kullanruskeaksi. Lisää kuumaan pannuun valkoviini ja valkosipulinkynsi, keitä viini kasaan ja lisää kanaliemi sekä kerma.
- Keitä keskilämmöllä kunnes neljännes nesteestä on haihtunut. Mausta kastike soijalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.