Smash Burger
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Savuketsuppi
- Sekoita kaikki ketsupin ainekset keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta.
- Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen ja jäähdytä.
Pikkelöity kurkku
- Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi sekä sinapinsiemen ja anna jäähtyä. Kuori kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
- Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle, anna tekeytyä vähintään tunnin ajan.
- Leikkaa sipuli hienoksi silpuksi. Sulata pihvit jääkaapissa.
- Kuumenna parila lähes savuavan kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Laita pihvit pannulle ja paina ne ohuiksi burgeriprässillä tai lastalla. Pihvin ja prässin väliin kannattaa laittaa leivinpaperia estämään pihvin tarttuminen työvälineisiin.
- Anna pihvien paistua rauhassa liikuttamatta niitä. Rapea paistopinta on tässä burgerissa kaiken a ja o.
- Noin 1-2 minuutin paiston jälkeen sivele pinnalle ohuelti sinappia, käännä pihvit ympäri ja anna sinapin paahtua kevyesti. Mausta suolalla, laita päälle juustoviipaleet ja anna niiden sulaa. Toista tämä kaikille pihveille.
- Kuumenna sämpylänpuolikkaat. Voitele pohjat majoneesilla ja kokoa päälle salaatti, pikkelikurkut, sipuli, pihvit, savuketsuppi sekä kansi.