

Souvlaki tyylinen broilerin rintafileevarras
Huomioithan, että annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Tarvittaessa voitte kääntyä koekeittiömme puoleen!
Ainekset
1.5 kg | Kariniemen Kananpojan Rintafilee, miedosti suolattu (2530) |
0.5 dl | oliiviöljyä |
4 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | punaviinietikkaa |
4 kpl | kuorittuja valkosipulinkynsiä |
2 rkl | tuoretta oreganoa |
1 dl | ruskistettua voita |
suolaa |
Kesäkurpitsa-minttu -labneh
500 g | kesäkurpitsaa |
500 g | turkkilaista jogurttia |
1 tl | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
1 tl | rouhittua mustapippuria |
0.5 kpl | sitruunan mehu ja kuori |
1 pnt | minttua |
Tomaatti-sumac -salaattia
1 kg | erivärisiä kotimaisia pieniä tomaatteja |
4 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | sumakkijauhetta |
0.5 pnt | tilliä |
0.5 pnt | korianteria |
2 tl | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
-
Raasta valkosipulit raastimella. Sekoita kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta keskenään ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia.
-
Leikkaa broilerin rinnat pitkittäin 5 mm paksuiksi siivuiksi ja taittele vartaaseen 1 siivu kerrallaan. Grillaa kuumassa grillissä kypsiksi 3 min per puoli. Sivele ruskistetulla voilla grillauksen aikana.
-
Tarjoile vartaat kesäkurpitsa labnehin ja tomaatti-sumac -salaatin kanssa.
Kesäkurpitsa-minttu -labneh
-
Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola. “Itketä” kesäkurpitsoja 30 min. ja purista sen jälkeen ylimääräinen neste pois. Nypi mintun lehdet ja leikkaa ne pieneksi. Lisää loput raaka-aineet kesäkurpitsa raasteen joukkoon ja lisää halutessasi suolaa.
Tomaatti-sumac -salaattia
-
Halkaise pienet tomaatit ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, hunajalla ja pippurilla. Nypi yrtit kulhoon ja sekoita kaikki aineet yhteen.
Huom!
-
Voit tehdä mintun varsista makusiirapin kiehauttamalla 2 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja uuttamalla sen jälkeen mintun varsia siirapissa 2 tuntia ja sen jälkeen siivilöidä. Tätä makusiirappia voi käyttää esim. cocktaileissa, jälkiruoissa tai jogurtin päällä.
-
Jos haluat pehmentää valkosipulien makua, voit kypsentää matalalla lämmöllä öljyssä kattilassa 1 h. Saat samalla myös aromaattisen valkosipuliöljyn.
-
Ruskistettu voi on helppo valmistaa. Sulata 500 g voita kattilassa ja kuumenna mittarin avulla väillä sekoittaen 157 °C tai kunnes voi muuttaa värinsä kauniin kullanruskeaksi. Säilytä lämpimässä.