Souvlaki tyylinen broilerin rintafileevarras

Souvlaki tyylinen broilerin rintafileevarras

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Huomioithan, että annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Tarvittaessa voitte kääntyä koekeittiömme puoleen!

Ainekset

1.5 kgKariniemen Kananpojan Rintafilee, miedosti suolattu (2530)
0.5 dloliiviöljyä
4 rklsitruunamehua
1 rklpunaviinietikkaa
4 kplkuorittuja valkosipulinkynsiä
2 rkltuoretta oreganoa
1 dlruskistettua voita
suolaa

Kesäkurpitsa-minttu -labneh

500 gkesäkurpitsaa
500 gturkkilaista jogurttia
1 tlsuolaa
1 rklhunajaa
1 tlrouhittua mustapippuria
0.5 kplsitruunan mehu ja kuori
1 pntminttua

Tomaatti-sumac -salaattia

1 kgerivärisiä kotimaisia pieniä tomaatteja
4 rkloliiviöljyä
2 rklsumakkijauhetta
0.5 pnttilliä
0.5 pntkorianteria
2 tlsuolaa
1 rklhunajaa
1 tlmustapippuria

Valmistusohje

  • Raasta valkosipulit raastimella. Sekoita kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta keskenään ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia.  

  • Leikkaa broilerin rinnat pitkittäin 5 mm paksuiksi siivuiksi ja taittele vartaaseen 1 siivu kerrallaan. Grillaa kuumassa grillissä kypsiksi 3 min per puoli. Sivele ruskistetulla voilla grillauksen aikana.  

  • Tarjoile vartaat kesäkurpitsa labnehin ja tomaatti-sumac -salaatin kanssa.

Kesäkurpitsa-minttu -labneh

  • Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola. “Itketä” kesäkurpitsoja 30 min. ja purista sen jälkeen ylimääräinen neste pois. Nypi mintun lehdet ja leikkaa ne pieneksi. Lisää loput raaka-aineet kesäkurpitsa raasteen joukkoon ja lisää halutessasi suolaa.  

Tomaatti-sumac -salaattia

  • Halkaise pienet tomaatit ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, hunajalla ja pippurilla. Nypi yrtit kulhoon ja sekoita kaikki aineet yhteen.  

Huom!

  • Voit tehdä mintun varsista makusiirapin kiehauttamalla 2 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja uuttamalla sen jälkeen mintun varsia siirapissa 2 tuntia ja sen jälkeen siivilöidä. Tätä makusiirappia voi käyttää esim. cocktaileissa, jälkiruoissa tai jogurtin päällä.  

  • Jos haluat pehmentää valkosipulien makua, voit kypsentää matalalla lämmöllä öljyssä kattilassa 1 h. Saat samalla myös aromaattisen valkosipuliöljyn.  

  • Ruskistettu voi on helppo valmistaa. Sulata 500 g voita kattilassa ja kuumenna mittarin avulla väillä sekoittaen 157 °C tai kunnes voi muuttaa värinsä kauniin kullanruskeaksi. Säilytä lämpimässä.  

Sesonkituotteet ammattikeittiön voimavarana

Ruoan ammattilainen, käytä vuodenaikojen tarjoamia mahdollisuuksia hyväksesi. Hyödynnä sesongin raaka-aineet, tapahtumat ja teemapäivät myynnin tehostamiseen.

Lue lisää

Tule asiakkaaksi