Tataki ja wasabimajoneesia
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Viipaloi liha ohuelti ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Asettele viipaloitu liha lautaselle, pursota wasabimajoneesia haluttuun kohtaan ja asettele marinoitu japanin retikka lautaselle. Pirskottele teriyaki-kastiketta picanhan päälle, koristele soijahelmillä ja thai-basilikan lehdillä.
Teriyaki-kastike
- Raasta valkosipuli, yhdistä kaikki raaka-aineet kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Marinoitu japanin retikka
- Kuori retikka ja leikkaa haluttuun muotoon. Kiehauta loput raaka-aineet kattilassa, kaada kuuma liemi retikoiden päälle ja anna jäähtyä.
Soijahelmet
- Keitä kattilassa 2 litraa vettä, lisää tapiokahelmet kiehuvaan veteen ja keitä 9 minuuttia. Siivilöi helmet välittömästi ja huuhtele kylmän veden alla kunnes vesi on kirkasta.
- Siirrä kypsät helmet astiaan ja mausta soijalla sekä seesamiöljyllä, anna maustua jääkaapissa. Toisiinsa tarttuneet helmet saa irti lisäämällä joukkoon tilkan öljyä ja sekoittamalla.
Wasabimajoneesi
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, pakkaa pursotinpussiin.