Tilliliha porsaan kaslerista
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Kuutioi possun niska noin 3x3cm kokoisiksi kuutioiksi. Lämmitä rypsiöljy kattilassa ja lisää kuutioitu porsaan niska kattilaan, paahda hiljalleen kunnes kuutiot ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
- Leikkaa tillistä varret talteen ja hienonna loput veitsellä, lisää tillinvarret ja lihaliemi kattilaan, kiehauta ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 tunnin.
- Siivilöi liemi sekä porsaan niskat talteen, poista tillinvarret. Sekoita 1dl keitinlientä jauhojen kanssa ja sekoita suurus ohuena nauhana lopun keitinliemen joukkoon kokoajan sekoittaen, keitä kastiketta noin 5 minuuttia kunnes vehnäjauho on kypsynyt.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla, sokerilla, hienonnetulla tillillä ja smetanalla. Lisää porsaan niska takaisin kastikkeen joukkoon kuumenemaan. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Tilliperunat
- Hienonna tilli veitsellä, säästä varret. Siirrä pestyt uudet perunat ja tillinvarret kattilaan, lisää vettä niin että perunat juuri ja juuri peittyvät, mausta suolalla.
- Kiehauta ja laske lämpöä niin että vesi kiehuu hiljalleen, peitä kannella ja keitä kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä (noin 10-15 minuuttia). Siivilöi vesi välittömästi pois kun perunat ovat kypsiä, poista tillinvarret.
- Anna ylimääräisen nesteen höyrystyä kattilasta pois, lisää joukkoon nokare voita ja hienonnettu tilli. Sekoita ja mausta vielä sormisuolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.