Wallenbergin pihvit
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Aja naudan kulmapaisti lihamyllyllä kahteen kertaan jotta saat hienojakoisen jauhelihan. Punnitse muut ainekset ja jäähdytä yleiskoneen kulho sekä sekoitusväline, jäähdytä myös kerma sekä jauhettu liha mahdollisimman kylmiksi.
- Lisää ensin liha, suola ja mausteet jäähdytettyyn kulhoon, sekoita hyvin. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana massan joukkoon varmistaen että massa ei pääse lämpenemään. Kostuta kädet vedellä ja pyöritä massasta kauniita pihvejä.
- Leivitä pihvit pankojauhoissa tasaisesti, kuumenna pannulla kirkastettua voita ja paista pihvit kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoile Wallenbergin pihvit puikulapyreen, puolukoiden sekä konjakkiviherpippurikastikkeen kanssa.
Puikulapyree
- Keitä puikulaperunat suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä ja helposti murskattavissa, valuta keitetyt perunat ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää sulatettu voi ja lämmin maito perunoiden joukkoon, survo tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla maun mukaan.
Konjakkiviherpippurikastike
- Kuori ja hienonna sipulit, kuumenna kattilassa hieman öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää timjaminoksa, lihaliemi sekä kerma ja sekoita hyvin. Kiehauta ja laske lämpöä niin että seos poreilee kevyesti.
- Anna kastikkeen hautua noin 15-20 minuuttia jotta maut sekoittuvat ja kastike hieman sakeutuu. Lisää konjakki sekä viherpippuri ja sekoita. Jatka keittämistä vielä muutaman minuutin, kunnes seos paksunee hieman ja maut tasoittuvat. Poista timjaminoksa ennen tarjoilua.