Yrttikuorrutettua porsaan potkaa ja spätzleä
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Porsaanpotka
- Kuivaa potkalihat ja hiero pintaan karkeaa merisuolaa. Anna maustua muutama tunti ja huuhtele suola pois lihoista.
- Pakkaa lihat vakuumiin yrttien kanssa ja kypsennä vesihauteessa (72°C) 10 tuntia. Jäähdytä.
Kuorrute
- Poista lihat vakuumista, valuta liemi talteen ja revi lihat sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
- Kuumenna lihat liemessä ja sivele pinta vaahdotetulla kananmunanvalkuaisella ja painele pinnalle friteeratut yrtit sekä murskattuja sinapinsiemeniä.
- Käytä lihat kuumassa uunissa yrttipinnan kanssa noin 3-5 minuuttia.
Spätzle
- Valmista spätzle sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä tunnin verran.
- Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja paina taikina kiehuvaan veteen spätzlepuristimella tai raastinraudan karkean terän läpi.
- Kauho pintaan nousevat spätzlet jääveteen ja kuumenna spätzle voissa paistinpannulla ja viimeistele persiljalla.